Dragi naši pub kvizaši,

Sutra krećemo s prvim snimanjima, što nas jako veseli i želimo vam dobrodošlicu. U međuvremenu smo objavili i Pravila i propozicije, koje moramo imati, i koji sadrže sve važne elemente, sve situacije koje se mogu pojaviti i sl, a posebice jer je KVIZNA SITUACIJA novi format koji nitko prije nas nije radio. Nažalost, rječnik kojim se pišu ovakvi dokumenti suhoparan je i lišen emocija. Isto tako, pravila svakog kviza napisana na ovaj način mogu izgledati komplicirano na papiru, a kad gledate kviz, sve je jednostavno. Primjerice, Pravila i propozicije kviza ‘Potjera’, objavljena na web stranicama Hrvatske radiotelevizije, imaju 12 stranica. Da nismo gledali ovaj kviz, svima nama on bi se samo na osnovu pravila učinio jako kompliciran, a zapravo je jednostavan.

Zato, da bismo što jednostavnije i vjernije dočarali KVIZNU SITUACIJU ekipama koje ćemo prve snimati, prevest ćemo to što piše u Pravilima i propozicijama na jednostavniji jezik. Uostalom, s ekipama koje ćemo snimati ovih dana u čestom smo kontaktu, pa je većini vas naš Velimir sve ovo već prenio i odgovorio na mnoga vaša pitanja. Ukratko, u Kviznoj situaciji snimit ćemo 16 izlučnih epizoda, u kojima će se po tri četveročlane ekipe natjecati za pobjedu. Tih 16 pobjednika natjecat će se u četiri polufinalne emisije, dakle u svakoj polufinalnoj emisiji natječu se po četiri ekipe, a četiri pobjednika polufinala za nagradu će se boriti u finalnoj emisiji.

pitanja na koja ćete odgovarati slična su (po tipu, težini i sadržaju) pitanjima u pub kvizovima koji se održavaju po cijeloj Hrvatskoj, a jedina razlika je u tome što zbog publike koja nas gleda kod kuće nećemo postaviti 20-ak pitanja u komadu, pa čekati da sastavljači pitanja ‘isprave’ odgovore, nego će naš voditelj Mario Kovač postaviti jedno pitanje, pa ćemo saznati točan odgovor i tko je točno odgovorio, pa slijedi drugo pitanje itd. U prvih 16 emisija igrat ćemo 3 kruga od po 5 pitanja (točan odgovor na svako pitanje nosi 1 bod), te četvrti krug nazvan Osveta recycle bina (u kojem je za odgovor na svako pitanje moguće osvojiti 0, 1 ili 2 boda). Uostalom, kviz sličan ovome, u kojemu se naizmjence redaju pitanje pa odgovor, igra se u splitskom klubu Quasimodo.

I to je to, sve ostalo je kao u pub kvizovima: sjedit ćete za uobičajenim ‘birtaškim’ stolovima, za šankom će biti Mariov suvoditelj Milan Fošner, na stolovima će biti čaše s pivom i sokovima… Produkcijskoj ekipi posebno je stalo da se osjećate što udobnije i prirodnije, kao da ste došli igrati kviz u svoj klub, a mi – TV ekipa, došli smo vam u goste.

Kako je pub kvizaška zajednica u Hrvatskoj jako dobro povezana, vjerujemo da ste opazili kako su se po fejsu proširile fotografije i komentari s jučerašnjeg probnog snimanja – mi iz produkcije odlično smo se zabavili i nasmijali, svi smo ponešto naučili, a koliko vidimo po komentarima, jednako zadovoljni su i probni natjecatelji.

za kraj, u ime produkcije svim ekipama koje ćemo snimati sljedećih dana, želimo iskrenu dobrodošlicu i što bolji uspjeh, pa – tko pobijedi, slavit će, ali svakako se nadamo da će i onima koji ne pobijede kvizna situacija ostati u lijepoj uspomeni. vjerujemo da ćemo se svi dobro zabaviti i uživati u novom, vašem i našem kvizu, koji ćemo zajedno učiniti takvim da će ga gledatelji s veseljem iščekivati.

VIDIMO SE U ZAGREBAČKOJ DUBRAVI, U PUBU KOD MARIJA I MILANAJ!

ADRESA NA KOJU EKIPE TREBAJU DOĆI PO DOGOVORENOM RASPOREDU I SATNICI JE: JADRAN FILM, OPOROVEČKA 12, STUDIO 2.